Accessoire Graftrommel hart

Een graftrommel is een met een glasplaat afgesloten trommel dat op een graf wordt geplaatst. Vroeger werden deze trommels gevuld met kunstbloemen, zinken bladeren en porseleinen bloemen. Soms werd een foto of een wens toegevoegd. Graftrommelharten werden vooral aan het begin van de 20ste eeuw op graven geplaatst. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de graftrommelharten langzaam verdwenen van de Nederlandse begraafplaatsen en tot 2008 werden graftrommels helemaal niet meer gemaakt. Maar nu heeft Troupin Natuursteen het graftrommelhart weer geïntroduceerd.Het plaatsen van persoonlijke voorwerpen op het monument stuit op allerlei praktische bezwaren. Het is lastig om de bloemen op het graf mooi te houden, na verloop van tijd bezoeken we het graf minder regelmatig, vazen waaien om en bloemen verwelken.
Een graftrommelhart is dan een uitkomst. Het is een kleine, zeer persoonlijke vitrine bij een graf. In een graftrommelhart kunt u foto's, bloemen en andere tastbare herinneringen aan de overledene op een veilige en mooie manier bij het graf plaatsen. Zo kunt u in een graftrommelhart bijvoorbeeld de lievelingsknuffel van een kind, een brief aan een geliefde of een voorwerp van een bijzondere hobby smaakvol etaleren. Kunstbloemen, gekleurde linten en teksten in het glas zorgen voor een persoonlijke noot.Elke graftrommelhart wordt ambachtelijk gemaakt naar de wensen van de klant. Samen met u kunnen we de trommel mooi indelen zodat het graftrommelhart ervoor zorgt dat het graf van uw dierbare een unieke plek wordt, met een blijvende herinnering. Omdat het graftrommelhart water- en windbestendig is, zijn alle herinneringen veilig en blijvend opgeborgen.

Of wel 'perpetuus memento': een blijvende en onafgebroken herinnering.


Het graftrommelhart is leverbaar in diverse maten, soorten zink, koper, RVS en in RAL kleuren. De prijzen varieëren van € 770,- tot € 1490,-