Uitvaartondernemer Troupin timmert aan de weg met de regiohouten grafkist

Guy Troupin • Donderdag 23 oktober 2014, 11:10 • 1 Reactie • 4248 keer gelezen

Uitvaartondernemer Guy Troupin is geen onbekend gezicht binnen de uitvaartbranche. De meeste mensen kennen de naam Troupin van de natuursteen, de gedenkmonumenten en de asbestemmingen. Sinds dit jaar verzorgt Guy Troupin ook uitvaarten. Omdat de familie Troupin al van oudsher een ambachtsfamilie is, zijn de uitvaarten ook persoonlijk en creatief. Guy Troupin wil zich hierin echt onderscheiden en verzorgt daarom persoonlijke uitvaarten die de overledenen eer aan doen.

regio houten doodskist


Om dit te realiseren kon een regionale uitvaartkist niet ontbreken. Guy Troupin heeft zelf een kist ontwikkeld en gemaakt van regionaal hout. U kunt hierbij denken aan allerlei bomen uit de regio Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Velsen en Bloemendaal. Uiteraard als het hout er is kunnen de kisten gemaakt worden van elk hout dat beschikbaar is uit elke regio. De bomen die hiervoor gebruikt worden, zijn niet gekapt met als doel om er een kist van te maken. Ze worden gebruikt omdat ze toch gekapt moesten worden en als eindbestemming hadden om versnipperd te worden.

De regiohouten kist is al leverbaar, maar in de toekomst zullen er meerdere varianten in model en houtsoort komen. Het bijzondere van deze kist is dat u een echtheidscertificaat van de herkomst van de boom krijgt. Het certificaat is het bewijs dat de boom niet onnodig gekapt is en dat er voor elke verkochte kist € 50,- wordt overgemaakt aan Natuurmonumenten.

Guy Troupin wil dat iedereen gebruik kan maken van een kist welke is gemaakt van regionaal hout en levert de kist aan elke uitvaartondernemer.

Als u meer informatie wilt, neemt dan gerust contact op met Troupin Uitvaartzorg op nummer; 023-542 75 48, of kijkt  u op onze website: www.troupinuitvaartzorg.nl

A.M. Smit-Ryan • 23-05-2016, 12:19
Ik heb het artikel in het NHD van 24 oktober waarin verteld wordt dat jullie grafkisten uit regionale hout of hout uit eigen tuin maken. Wij hebben een boom in de tuin gekapt - inmiddels drie jaar geleden - en ik zou graag voor mezelf een grafkist van willen laten maken om op te bergen. Is dat mogelijk? En, wat zou de prijs zijn die hier aan gebonden is?
Ik ben lang niet zo ver om een ondernemer nodig te hebben: maar wellicht over tien jaar of zo!!!

Met vriendelijke groet
A.M. Smit-Ryan

Reageer op dit bericht

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens      Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.