Uitvaartondernemer Troupin timmert aan de weg met de regiohouten grafkist

Guy Troupin • Thursday 23 October 2014, 11:10 • 1 Reactie • 16155 keer gelezen

Uitvaartondernemer Guy Troupin is geen onbekend gezicht binnen de uitvaartbranche. De meeste mensen kennen de naam Troupin van de natuursteen, de gedenkmonumenten en de asbestemmingen. Sinds dit jaar verzorgt Guy Troupin ook uitvaarten. Omdat de familie Troupin al van oudsher een ambachtsfamilie is, zijn de uitvaarten ook persoonlijk en creatief. Guy Troupin wil zich hierin echt onderscheiden en verzorgt daarom persoonlijke uitvaarten die de overledenen eer aan doen.

regio houten doodskist


Om dit te realiseren kon een regionale uitvaartkist niet ontbreken. Guy Troupin heeft zelf een kist ontwikkeld en gemaakt van regionaal hout. U kunt hierbij denken aan allerlei bomen uit de regio Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Velsen en Bloemendaal. Uiteraard als het hout er is kunnen de kisten gemaakt worden van elk hout dat beschikbaar is uit elke regio. De bomen die hiervoor gebruikt worden, zijn niet gekapt met als doel om er een kist van te maken. Ze worden gebruikt omdat ze toch gekapt moesten worden en als eindbestemming hadden om versnipperd te worden.

De regiohouten kist is al leverbaar, maar in de toekomst zullen er meerdere varianten in model en houtsoort komen. Het bijzondere van deze kist is dat u een echtheidscertificaat van de herkomst van de boom krijgt. Het certificaat is het bewijs dat de boom niet onnodig gekapt is en dat er voor elke verkochte kist € 50,- wordt overgemaakt aan Natuurmonumenten.

Guy Troupin wil dat iedereen gebruik kan maken van een kist welke is gemaakt van regionaal hout en levert de kist aan elke uitvaartondernemer.

Als u meer informatie wilt, neemt dan gerust contact op met Troupin Uitvaartzorg op nummer; 023-542 75 48, of kijkt  u op onze website: www.troupinuitvaartzorg.nl