Nieuwe gedenksteen


Bij het verlies van een dierbare hebben wij in Nederland de keuze om de overledene te begraven in een eigen graf of algemeen graf, of de overledene wordt gecremeerd. Bij de keuze van grafbedekking is er een grote verscheidenheid aan materialen, modellen en kleuren. In onze showrooms ziet u een uitgebreid scala van dit alles. Voor voorbeelden op onze website klikt u hier.

Een idee of eigen ontwerp: van begin- tot eindproduct.

Onderstaand is om u een idee te geven over hoe de afsluiting in het proces tot een monument tot stand komt. Uiteraard kan dit bij iedereen anders zijn, bij de een duurt het proces langer en bij de ander gaat het sneller. Bij ons bent u altijd welkom zonder afspraak. Als u er zeker van wilt zijn dat er iemand is die u kan helpen, adviseren wij om een afspraak te maken. U kan 1 van onze medewerkers bellen 023-5326013, of u gebruikt ons contact formulier.

In een 1e gesprek bespreken we met u de wensen en geven we u informatie over de verschillende materialen en hun specifieke eigenschappen. We laten u de mogelijkheden van afwerkingen, letters en combinaties zien en lichten u zo uitgebreid mogelijk voor.

In een eventueel 2e gesprek bespreken we het ontwerp en passen het zonodig aan en maken we een definitief ontwerp.

screenshot ontwerp grafsteen

Zodra u het uiteindelijke ontwerp en de wijze van belettering heeft bepaald, ontvangt u van ons een offerte dan wel een orderbevestiging, vergezeld met de benodigde papieren t.b.v. de vergunningaanvraag. Zodra wij van u een officiële getekende opdracht hebben ontvangen, wordt het productieproces in gang gezet.

Een nieuw monument wordt speciaal voor u gemaakt, de levertijd van een monument is ongeveer 12 tot 14 weken (bij grafmonumenten uit onze showroom is de levertijd 2 à 3 weken). In tussentijd regelen wij de vergunnings aanvraag voor de begraafplaats en eventueel bestellen wij de letters indien de belettering wordt uitgevoerd met bronzen (of andere materialen) letters. Zodra het monument klaar is, nemen wij contact met u op om de indeling van de inscriptie en eventuele accessoires te bepalen. Ca. twee weken later zal het grafmonument geplaatst worden, zodra dit is gebeurd krijgt u van ons bericht en kunt u gaan kijken.

Restauratie / Vervolginscriptie
Voor informatie over restauratie en of een vervolg inscriptie klikt u hier.

Asbestemming
Indien er een crematie heeft plaatsgevonden, dient men daarna een keuze te maken voor de asbestemming. Ook hierin is een grote verscheidenheid aan keuzes: uitstrooien op een plek naar keuze, de asbus plaatsen in een columbarium of begraven in een bestaand graf, of een eigen (urn)graf. Ook hierop kan een monument naar uw keuze worden geplaatst. (afhankelijk van de voorschriften van de begraafplaats)
Voor meer informatie klikt u hier.Wij plaatsen nieuwe gedenkstenen, grafmonumenten, verzorgen restauratie en asbestemmingen in de regio's: Alkmaar, Beverwijk, Heemskerk, Purmerend, IJmuiden, Zaanstreek, Haarlem, Amsterdam, Lisse, Aalsmeer, Uithoorn, Alphen a/d Rijn, Leiden, Zoetemeer, Den Haag, Weesp, Delft, Gouda, Rotterdam en omgeving.