Waterurn


De waterurn is een nieuwe manier om afscheid te nemen van uw dierbaren. De waterurn is bijzonder omdat de as weer terug gegeven wordt aan de natuur.

Langdurige Asbestemming Waterurn  Langdurige Asbestemming Waterurn
Steeds meer mensen worden tegenwoordig gecremeerd na hun overlijden. Er komt dan een moment dat er moet worden bepaald wat er word gedaan met de as. De as wordt vaak verstrooid of in een urn bijgezet. Veel nabestaanden ervaren het verstrooien van de as als een abrupt afscheid. Een afscheid dat ineens pijnlijk definitief wordt. Het nadeel van verstrooien is dat nabestaanden geen eigen plek meer hebben met hun geliefden om herinneringen op te halen. Wanneer de as in een urn in een columbarium wordt geplaatst, moet de familie na afloop van de plaatsingsperiode weer beslissen wat er gebeurd met de as.

De waterurn is een oplossing voor deze dilemma's. De waterurn is een bronzen bol op een buis van ongeveer anderhalve meter lengte. De bol kan in uw eigen tuin geplaatst worden en biedt voldoende ruimte voor de as van minstens één overledene. Een tweede bijzetting is, ook na jaren, mogelijk. Middels een doseersysteem zorgt regenwater er voor dat de as heel geleidelijk aan de aarde wordt toevertrouwd. Via de buis zakt de as met het regenwater langzaam in de grond. Eenmaal ingesteld beslaat dit proces, afhankelijk van de hoveel jaarlijkse regen, een periode van ongeveer tien jaar.

Doorsnede Waterurn


Doordat de waterurn zo klein is kunt u de waterurn bijna overal plaatsen. Op een begraafplaats, een urnenveld of in uw eigen tuin. Zo kunt u helemaal zelf bepalen hoe u het liefst afscheid wilt nemen.

De waterurn is volledig van brons, de prijs van deze bijzondere urn is vanaf €1.995,-. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Troupin Natuursteen kan voor u het hele traject verzorgen en levert waterurnen in de regio's Alkmaar, Beverwijk, Heemskerk, Purmerend, IJmuiden, Zaanstreek, Haarlem, Amsterdam, Lisse, Aalsmeer, Uithoorn, Alphen a/d Rijn, Leiden, Zoetemeer, Den Haag, Weesp, Delft, Gouda en Rotterdam.