Glas in lood van Nora Wiggers

In samenwerking met Guy Troupin maakt Nora Wiggers grafmonumenten die bestaan uit een combinatie van natuursteen en glas-in-lood. Nora ís verantwoordelijke voor het glas-in-loodgedeelte.


Nora Wiggers over haar werk:

Ik heb een glazeniersbedrijf aan de Leonora Hellemansstraat in Haarlem. Ik heb mijn vak meer dan twintig jaar geleden geleerd van een Amsterdamse glazenier en sindsdien werk ik als zelfstandig glazenier.

Mijn werk is zeer gevarieerd. Het bestaat uit restauraties voor o.a. musea, kerken en synagoges. Als in een oud huis het originele glas-in-lood ontbreekt onderzoek ik welk glas-in-lood er in heeft gezeten en breng alles in zo origineel mogelijke staat terug. Ook ontwerp en vervaardig ik glas-in-lood voor eigentijds werk en speciale projecten zoals lichtkoepels, herdenkingsramen, raamschermen en kamerschermen.

Glas in lood vlinder

Ik werk alleen en dat betekent dat alle verschillende onderdelen van het werk door mijzelf gedaan worden: van het eerste contact met de opdrachtgever tot de voltooiïng van het project. Op deze manier kan ik er  zorg voor dragen dat alle wensen van de opdrachtgever uiteindelijk terug te vinden zijn in het glas-in-loodobject.

Ik vind het leuk om mijn enthousiasme voor mijn vak over te brengen op andere mensen. Daarom geef ik glas-in-loodcursussen aan zowel volwassenen als aan schoolkinderen.

Wat kan ik voor u betekenen?

Bij speciale projecten als het maken van een grafmonument of een herdenkingsraam bied ik de opdrachtgever de gelegenheid om actief deel te nemen aan het tot stand komen van het glas-in-loodobject. Dat kan zijn door zelf of samen met mij een ontwerp te maken, het glas en de kleuren uit te zoeken of zelfs door het deelnemen aan het vervaardigen. Uit ervaring weet ik dat dat vaak een gunstige invloed heeft op het verwerkingsproces.

Hoe komt U met mij in contact.

Als u belangstelling heeft of meer informatie wilt, zal Guy Troupin u met mij in contact brengen.