Natuursteen

Graniet

Tegenwoordig worden de meeste gedenktekens gemaakt van graniet. Voor toepassing in gedenktekens zijn de belangrijkste eigenschappen van graniet de vorstbestendigheid en de duurzaamheid. Bovendien zijn vrijwel alle soorten graniet goed bestand tegen agressief vuil, zoals ontlasting van dieren, sap van loof en bessen.Ruwe stenen

Er zijn veel mogelijkheden voor ruwe stenen: zo ruw uit de natuur of ruw gemaakt. Natuurlijke ruwe stenen zijn vaak kwartsiet, keien of leisteensoorten, maar granietsoorten kunnen ook ruw gemaakt worden. De schoonheid van de natuur laat ons vele kleuren en vormen zien. Elke steen is uniek.


Marmer en kalksteen

Marmer en kalksteen werden vroeger veel gebruikt voor gedenktekens, maar sinds de jaren 90 vermindert de populariteit van deze steensoorten. Dit komt vooral door het ruime aanbod van verschillende (kleuren) granietsoorten. Marmer en kalksteen hebben als eigenschap dat het op natuurlijke wijze verweerd en zo een andere uitstraling krijgen.Wij plaatsen uw natuurstenen grafsteen en grafmonumenten in de regio's Alkmaar, Beverwijk, Heemskerk, Purmerend, IJmuiden, Zaanstreek, Haarlem, Amsterdam, Lisse, Aalsmeer, Uithoorn, Alphen a/d Rijn, Leiden, Zoetemeer, Den Haag, Weesp, Delft, Gouda en Rotterdam.