Haarlem, Begraafplaats St. Jozef


Op Begraafplaats St. Jozef worden ook grafstenen geleverd door Troupin Natuursteen. St. Jozef is de rooms-katholieke begraafplaats gelegen aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord. St. Jozef is in 1958 aangelegd omdat begraafplaats St. Barbara aan de Rijksstraatweg geen ruimte meer had voor uitbreiding. St. Jozef heeft een parkachtige uitstraling en is overzichtelijk ingericht.

Begraafplaats St. Jozef Haarlem

Aan het eind van de oprijlaan staat een kapel uit 1959 gebouwd in de stijl van de Bossche School. Kenmerkend zijn de hoge ramen, het boogvormige voorportaal met zuilenrij en het gebruik van beton, baksteen en hout. De ruimte is sfeervol, licht en intiem. De bomenstructuur, de strakke hagen en de weidse grasvelden rondom de grafmonumenten bepalen het beeld van St. Jozef. Vanaf het nieuw aangelegde strooiveld zijn er prachtige doorkijkjes naar de naastgelegen weilanden van het oude Schooten. Op de begraafplaats is ruimte voor eigen graven (met kleine of grote grafmonumenten), algemene graven en urnen- en kindergraven.
Op St. Jozef is ruimte voor een uitvaartdienstdienst in de kapel. In de koffiekamers van het crematorium, aan de overzijde van de Vergierdeweg, is gelegenheid tot condoleren.

Adres:                Vergierdeweg 456
                          2026 BJ Haarlem

Beheerder:         Klaas de Vries

Grafafmeting:     Eigen graf  (200 x 100 cm)
                         Algemeen graf  (50x4 cm, minimaal 6 cm dik)

Leges:                Eigen graf € 87
                          Algemeen graf € 87

Vind hier meer informatie over de gemeetelijke begraafplaatsen in Haarlem op de gemeentelijke website.